Geroosterde sliptong met pittige tartaarsaus

 

Tong Fish@Home fishathome

Ingrediënten

  • 4 sliptongen, ontveld
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 zoetzure augurk, in piepkleine blokjes
  • 2 tl kappertjes, grofgehakt
  • 2-3 tl geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 el olijfolie

 

Bereiding

  1. Dep de sliptongen droog met keukenpapier. Wrijf de vissen in met de kerrie en zout en peper naar smaak.
  2. Meng voor de tartaarsaus de mayonaise met het citroensap, de sjalot, de kruiden, de augurk, de kappertjes en mierikswortel naar smaak. Voeg zout en peper toe. Verwarm de oven voor tot 200 ºC of steek de barbecue aan.
  3. Leg de sliptongen op een ingevet vel aluminiumfolie en besprenkel ze met de olie. Rooster de vis in de voorverwarmde oven of op de barbecue in ca. 10 minuten gaar.
  4. Leg de sliptongen op 4 borden en geef er de tartaarsaus bij. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel en een tomaten-peterseliesalade.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Recept en foto zijn afkomstig van visrecepten.nl

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 Fish@Home | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel