Visconserven Nero
Zoals iedereen weet worden de visconserven "vis uit blik" steeds populairder. Het blijft niet alleen maar bij ansjovis en sardines, maar ook makreel, kokkels, scheermessen, octopus, mosselen en zwaardvis.
Wij hebben nu ook bij onze leverancier een mooie selectie van deze conserven uitgezocht om hier op onze webshop te verkopen.
Conservas Nero
Het begon allemaal in 1680, toen de Italiaanse familie Nero naar Portugal emigreerde en zich vestigde in Sesimbra, waar zij startten met de productie van gezouten, gedroogde en geperste vis. Zij exporteerden deze vis voornamelijk naar Spanje en Italië. Na dit bijna 250 jaar gedaan te hebben opende de familie onder leiding van Amadeu Henrique Nero, 23 jaar oud, in 1912 samen met andere partners hun eerste conservenfabriek.
In 1930 won de vis van Amadeu een zilveren medaille op de Setubal Regional Exhibition. De fabriek exporteerde vooral naar andere Europese landen, maar ook naar Amerika en Azië. In 1989 echter moesten ze de fabriek sluiten wegens een grote crisis in de conservenindustrie. Het was onmogelijk de fabriek in productie te houden. In 1992 echter besloot de kleinzoon van Amadeu Henrique Nero, José Nero, de fabriek weer terug te kopen. Hij had het idee dat zijn corporate visie voor winst zou zorgen.
José bracht oude succesvolle merken weer tot leven: Catraio, Georgette en Naval. En in 2011 lanceerde hij iets heel nieuws, iets wat nog nooit was geproduceerd: Zwarte zwaardvisfiletsin olijfolie, met groot succes.
Het volgende filmpje is in het Portugees. Als je dat niet spreekt, toch even kijken. Voor de beelden van vroeger, het productieproces, echt de moeite waard.
José Nero is sindsdien altijd nieuwe producten of bekende producten in een nieuwe jasje blijven lanceren: tonijnfilet met rozemarijn, tonijnfilet met zeewier, tonijnfilet met gedroogde tomaat, zalmfilets met bonenkruid, en ga zo maar door.
Onlangs is José Nero geassocieerd met een fabriek in de Algarve, genaamd Faropeixe, waar ze het eigen merk ‘Fides’ produceren.
Werkwijze
Alle vis wordt duurzaam gevangen in het Portugese gedeelte van de Atlantische Oceaan. De visconserven van Nero worden op traditionele wijze geproduceerd: de vis wordt gestoomd langzaam gegaard en vervolgens handmatig in blik gelegd, zoals reeds generaties deden. Een handmatig proces kan langzamer zijn, maar biedt unieke voordelen in kwaliteit en smaak.
De combinatie van een eeuwenoude traditie met de kennis van nu zorgt voor een uniek product.
- Tonijn in olijfolie (Catraio)
Filetes de atum em azeite de oliveira.
Tonijnfilet in olijfolie.
Duurzaam gevangen , voedzaam en gezond en bovendien boordevol Omega-3 vetzuren, vitamine D, mineralen en eiwitten - Tonijn in pikante olie (Açor)
Tonijn in pikante olie.
De Açôr pikante Tonijn in Olijfolie blijkt een uitstekende bron van eiwitten en een creatieve manier om de visconsumptie te verhogen.€ 4,75 - Horsmakreel in pittige plantaardige olie (Naval)
Horsmakreel in pittige plantaardige olie.
Een duurzaam gevangen visje blijkt een uitstekende bronvan eiwitten en Omega-3€ 4,50 - Tonijn met prei (Açor)
Tonijn met Prei
Heerlijke malse tonijn en prei. Een verrassend lekkere combinatie.€ 4,85 - Tonijn met rozemarijn uit Serra da Arrábida (Naval)
Atum com alecrim da Serra da Arrábida.
Tonijn met rozemarijn uit Serra da Arrábida.€ 4,95 - Makreelfilet op z'n Algarviaans (Georgette)
Filetes de cavala à Algarvia
Makreelfilet op z'n Algarviaans ingelegd met wortel, tomaat, ui, laurier en een pepertje€ 4,65 - Portugese kabeljauw, in olijfolie en knoflook (Naval)
Bacalhau a Portuguesa, em azeite e alho
Portugese kabeljauw, in olijfolie en knoflook€ 5,45 - Zalm in olijfolie met bonenkruid van Serra da Arrábida (Georgette)
Samão em azeite com segurelha da serra da Arrábida
Zalm in olijfolie met bonenkruid van Serra da Arrábida Onze favoriet!!!
Tonijn met piri piri en citroen (Naval)Atum com limão e piri - piri.
Tonijn in piri piri met citroen.€ 4,95- Valflor Biologische tonijn met rozijnen en rozemarijn in Kokosolie
eerlijk malse Biologische tonijn met rozijnen en rozemarijn in Kokosolie.
€ 5,65 - Tonijn in olijfolie en gerookte worst en ui (Açor)
Malse tonijn in olijfolie met gerookte worst en ui. Mooi puur van smaak!
Deze vis wordt duurzaam gevangen in de Atlantische oceaan bij het Portugese gedeelte. De visconserven van Açôr worden met de hand ingelegd.
Als…€ 4,95 - Tonijn in olijfolie met Padrón peper (Açor)
Malse tonijn in olijfolie met Padrón peper. Mooi puur van smaak!
Deze vis wordt duurzaam gevangen in de Atlantische oceaan bij het Portugese gedeelte. De visconserven van Açôr worden met de hand ingelegd.
Als voorgerecht of…€ 4,99 - Tonijn pate (Nazarena)€ 3,95
- Kabeljauw pate (Nazarena)€ 4,45
- Sardines pate (Nazarena)€ 3,75