Visconserven Santa Catarina

Visconserven Fish@Home Portugal

 

Duurzaam Fish@Home Visconserven

Het bedrijf

Als erfgenaam van de oude conserventraditie van het eiland São Jorge, brengt de Santa Catarina-fabriek de beste tonijn op tafel, bereid volgens de ambachtelijke methoden van de oude conservenmeesters.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

São Jorge heeft 8.000 inwoners. De Santa Catarina-fabriek heeft een conservenproces waarbij lokale middelen worden gebruikt en biedt werk aan 120 vrouwen die nauwelijks ander betaald werk op het eiland zouden hebben.

Vrouwen op aarde...

Op het droge zijn de vrouwen toegewijd aan het verwerken van de vis volgens ambachtelijke methoden: de vis wassen, koken, handmatig schoonmaken (vel, botten en sangacho), de verschillende delen van de tonijn scheiden (bereiden van de lendenen) en inblikken.

De buiken, het rijkste en dikste deel van de tonijn, genereren de "Ventresca", terwijl de handgemaakte lendenen filets en steaks worden.

Tonijn wordt gecombineerd met technologie en de beste conserventechnieken, waardoor nutritionele eigenschappen en de beste smaak gegarandeerd zijn.

Ten slotte tonijnfilet in olijfolie of naturel, in olijfolie, in plantaardige olie of naturel en in vlokken in plantaardige olie of in tomaat in mooie en smakelijke verpakking q.b. Het resultaat is een tonijn met een ongeëvenaarde smaak en textuur.

 

     Mannen op zee...

Ondertussen zijn het op zee de mannen die het werk doen. De eeuwenoude kunst van het hengelvissen met levend aas omvat het gebruik van een techniek waarmee je de vis met één beweging aan boord kunt trekken, waardoor hij loslaat. Hoe groter de vis, hoe moeilijker de manoeuvre en de ervaren handen die nodig zijn om elk gevecht te winnen. Dit is tenslotte een één-op-één-duel, in tegenstelling tot wat gebeurt bij de trawlvisserij die wordt beoefend door grote commerciële vloten.

Naast het respecteren van het mariene ecosysteem heeft de tonijnvisserij al vele jaren tal van gezinnen op het eiland São Jorge in dienst.

Alle bereidingen van tonijn en conserven, uitgevoerd door de ervaren handen van de vrouwen van het eiland, volgen de oudste ambachtelijke praktijken. Het is deze zorg voor kwaliteit die consumenten in staat stelt om een ​​product van uitmuntendheid te vinden in Santa Catarina-tonijn, met de unieke smaak van de Azorenzee.

"Salto e Vara" vissen is een dagelijks duel tussen mens en tonijn. Een strijd die, door de vis en zijn leefgebied te respecteren, het voortbestaan ​​garandeert van de kustbevolking die leeft van de visserij, wat bijdraagt ​​aan de economische dynamiek van het eiland São Jorge.

visconserven Fish@Home

Kwaliteit

De administratie van Santa Catarina Indústria Conserveira, S.A. Het doel en de inzet is om de kwaliteit, legaliteit en voedselveiligheid van de ingeblikte tonijn die het produceert en verkoopt te waarborgen door de implementatie van de FSSC 22000-standaard.

Onze inzet is:

– Zorgdragen voor voedselveiligheid en kwaliteit van geleverde producten;
– Maximaliseren van klant- en eindconsumententevredenheid, om aan hun behoeften en verwachtingen te voldoen;
– Inspelen op marktvraag door nieuwe producten te lanceren;
– Voldoen aan wettelijke, regelgevende en klantvereisten;
– Onderhouden van effectieve communicatie met klanten, leveranciers en andere geïnteresseerden;
– Continu betrekken, trainen en sensibiliseren van alle medewerkers ten gunste van continue verbetering;
– Zorg voor een adequaat niveau van arbeidsomstandigheden voor werknemers door gezondheid en veiligheid te bevorderen;

Het management verbindt zich ertoe om voldoende middelen ter beschikking te stellen voor de implementatie, het onderhoud en de ontwikkeling van het systeem, het bekend te maken en de naleving ervan te eisen, door middel van monitoring van doelstellingen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid.

Fish@Home Tonijn Visconserven

Duurzaamheid

De wereldwijde trend in de richting van tonijnexploitatie door grote commerciële vloten wordt tegengegaan door een streven naar kwaliteit boven kwantiteit.

De bereiding van de hele tonijn is handmatig, evenals het schillen en bereiden van alle ingrediënten van de Tonijnpasta en het respectievelijk vullen van glazen potten en etikettering.

     Tonijnpatés worden met de hand gemaakt, zonder emulgatoren, zoetstoffen, conserveringsmiddelen of enige vorm van additieven of technologische hulpmiddelen. Daarom is het eigenlijk een handgemaakt product.

Ingrediënten zoals melk, uien, paprika's, knoflook, peterselie, chilipasta, enz., komen ook uit de Fajãs de São Jorge, waar al dit soort ingrediënten in hun tuinen worden verbouwd, die een integraal onderdeel vormen van dit recept. Nogmaals, dit product is puur ambachtelijk van aard waarbij uien, knoflook, paprika's en peterselie handmatig worden gesneden met alle zorg en genegenheid van de mensen van São Jorge.

Duurzaam

Lijn specialiteiten

Op ware wijze uit de Azoren behoudt de Santa Catarina-tonijn het beste van de natuur, waardoor de beste smaak van de tonijn wordt gegarandeerd, evenals de nutritionele eigenschappen, die worden getest in elk van onze specialiteiten. Met onze suggesties en jouw persoonlijke touch heb je alles in huis om verrassende voorgerechten of zelfs echte delicatessen te bereiden.
Santa Catarina-filets kenmerken zich door hun milde, licht zoute smaak, zachte textuur en roze kleur.
Ze kunnen vergezeld gaan van verse groenten en op smaak worden gebracht met olijfolie van eerste persing.

Visconserven

Over ons

De conservenindustrie bestaat sinds de jaren 1940 in het dorp Calheta de São Jorge en werd opnieuw geactiveerd door de gemeente Calheta, met de oprichting van Santa Catarina - Indústria Conserveira, SA, op 5 april 1995. In 2009 werd het bedrijf overgenomen door de regionale regering van de Azoren, via Lotaçor – Serviços de Lotas dos Açores, S.A, na een periode in handen te zijn geweest van de lokale zakengroep “José Leovigildo”.

De Santa Catarina-fabriek is gelegen aan zee, in Fajã Grande in het dorp Calheta, op het eiland São Jorge, in de Azoren-archipel.

Het is een bedrijf dat zich uitsluitend toelegt op de productie van ingeblikte tonijn, dat streeft naar kwaliteit, technologie combineert met voorouderlijke ambachtelijke methoden, en de fabriek is momenteel de belangrijkste particuliere werkgever op het eiland São Jorge, met 139 werknemers, van wie er 19 zijn mannelijk en 120 vrouwelijk. Voor een zogenaamd klein eiland of een eiland in de periferie is het aantal banen dat het heeft gecreëerd aanzienlijk, wat het tot een authentiek project voor sociale verantwoordelijkheid maakt.

Santa Catarina-conserven worden gemaakt met tonijn die is gevangen met behulp van de stok-en-slip-methode (ambachtelijke visserij met een stok), een methode die de beste exemplaren selecteert, het behoud van de soort waarborgt en het mariene ecosysteem respecteert, de dolfijnen beschermt, die het hebben verdiend onderdeel van de niet-gouvernementele organisatie Earth Island Institute de certificeringen "Dolphin Safe" en "Friend of the sea", de eerste tonijnvisserij ter wereld die deze onderscheidingen heeft verkregen; een echt voorbeeld van duurzaamheid.

Deze jonge industrie heeft geïnvesteerd in kwaliteit door voornamelijk te werken met verse tonijn, gevangen op de Azoren, die vervolgens naar de fabriek wordt vervoerd waar hij met de hand wordt gekookt, gesneden/bijgesneden en in blikken wordt gedaan, waar de smaakmakers (olijfolie, water , plantaardige olie), blikken verzegeld en klaar voor verkoop.

     
Santa Catarina heeft een dagelijkse productiecapaciteit van 12 ton vis. De jaarlijkse verwerking bedraagt ​​zo'n 2500 ton, wat zich jaarlijks vertaalt in meer dan 7 miljoen blikken conserven, die op de regionale, nationale en internationale markt worden afgezet. Qua export wordt 80% van de producten geëxporteerd. Engeland en Italië

goed voor de helft van de jaarlijkse omzet. Op dit moment betreedt het merk de Aziatische markt en heeft het al Santa Catarina-conserven geïntroduceerd in Macau en Japan.

Ondanks enkele financiële problemen in de afgelopen drie jaar, zal het in 2013 een van de hoogste omzetten in zijn geschiedenis hebben, meer dan zeven miljoen euro.

Ondanks de crisis en de dalende consumptie steeg de verkoop van conserven in Santa Catarina zo met ongeveer 15% in vergelijking met 2012.

Het merk heeft niet alleen de prijs gewonnen voor de meest duurzame conserven ter wereld, toegekend door Greenpeace, maar heeft ook erkenning gekregen in de vorm van verschillende prijzen voor zijn producten en is nu zichtbaar in de belangrijkste gastronomische winkels.

Onderscheiden met vier prijzen in de Nationale Wedstrijden voor Voedingsmiddelen, georganiseerd door CNEMA en door de Nationale Landbouwbeurs, won het conservenbedrijf Açoriana de prijs "Best of the Best" in de categorie Tonijnconserven, met het product Tonijnfilet met Tijm, en won respectievelijk gouden en zilveren medailles in de categorie Vispasta voor Tonijnpaté met oregano en Tonijnpaté, evenals een zilveren medaille in de categorie Tonijnconserven voor Tonijnfilet met rauwe saus. Binnen de grenzen, ook in de nationale competitie voor ingeblikte vis, gehouden in 2012, won ingeblikte Santa Catarina twee prijzen: een gouden medaille voor tonijnfilet in olijfolie en rauwe saus en een zilveren medaille voor tonijn in olijfolie en chili.

Fish@Home Visconserven tonijn tuna

 

Sorteer op
 • Tonijnfilet in Olijfolie (Mestre Saúl)
  Tonijnfilet in Olijfolie (Mestre Saúl)

  MASTER SAUL
  1 JAAR RIJPING HET WACHTEN WAARD!
  Mestre Saúl wordt gemaakt met de beste filet van het beste van de Azoren Zee. Wijselijk met de hand op maat gemaakt volgens voorouderlijke technieken, pas na 1 jaar rijping in het…

 • Tonijnfilet met Munt (Santa Catarina)
  Tonijnfilet met Munt (Santa Catarina)

  Tonijnfilet met Munt

  Duurzaam gevangen Bonito (tonijn) uit het Azorengedeelte van de Atlantische oceaan. De visconserven van Santa Catarina zijn hand ingelegd, en ze focussen zich op de vissen (Bonito) rondom hun eilanden en dat…

  € 4,65
 • Tonijnfilet in Biologische Olijfolie (Santa Catarina)
  Tonijnfilet in Biologische Olijfolie (Santa Catarina)

  Tonijnfilet in Biologische Olijfolie

  Duurzaam gevangen Bonito (tonijn) uit het Azorengedeelte van de Atlantische oceaan. De visconserven van Santa Catarina zijn hand ingelegd, en ze foccussen zich op de vissen (Bonito) rondom hun…

  € 4,65
 • Tonijnfilet in Azoren peper (Santa Catarina)
  Tonijnfilet in Azoren peper (Santa Catarina)

  Tonijnfilet in Azoren peper

  Duurzaam gevangen Bonito (tonijn) uit het Azorengedeelte van de Atlantische oceaan. De visconserven van Santa Catarina zijn hand ingelegd, en ze foccussen zich op de vissen (Bonito) rondom hun eilanden…

 • Tonijnfilet in Kerrie (Santa Catarina)
  Tonijnfilet in Kerrie (Santa Catarina)

  Tonijn in Kerrie

  Duurzaam gevangen Bonito (tonijn) uit het Azorengedeelte van de Atlantische oceaan. De visconserven van Santa Catarina zijn hand ingelegd, en ze foccussen zich op de vissen (Bonito) rondom hun eilanden en dat…

  € 4,65
 • Tonijnfilet met Gember (Santa Catarina)
  Tonijnfilet met Gember (Santa Catarina)

  Tonijn in Gember

  Duurzaam gevangen Bonito (tonijn) uit het Azorengedeelte van de Atlantische oceaan. De visconserven van Santa Catarina zijn hand ingelegd, en ze foccussen zich op de vissen (Bonito) rondom hun eilanden en dat…

  € 4,65
 • Tonijnfilet in 4 seizoenen peper (Santa Catarina)
  Tonijnfilet in 4 seizoenen peper (Santa Catarina)

  Tonijn in 4 soorten Paprika

  Duurzaam gevangen Bonito (tonijn) uit het Azorengedeelte van de Atlantische oceaan. De visconserven van Santa Catarina zijn hand ingelegd, en ze foccussen zich op de vissen (Bonito) rondom hun eilanden…

 • Tonijnfilet "Molho Cru" (Santa Catarina)
  Tonijnfilet "Molho Cru" (Santa Catarina)

  Tonijnfilet "Molho Cru" (Mediterrane saus)

  Duurzaam gevangen Bonito (tonijn) uit het Azorengedeelte van de Atlantische oceaan. De visconserven van Santa Catarina zijn hand ingelegd, en ze foccussen zich op de vissen (Bonito)…

  € 4,65
 • Tonijnfilet met Venkel (Santa Catarina)
  Tonijnfilet met Venkel (Santa Catarina)

  Tonijn met venkel

  Duurzaam gevangen Bonito (tonijn) uit het Azorengedeelte van de Atlantische oceaan. De visconserven van Santa Catarina zijn hand ingelegd, en ze foccussen zich op de vissen (Bonito) rondom hun eilanden en dat…

  € 4,65
 • Tonijnfilet in Rozemarijn (Santa Catarina)
  Tonijnfilet in Rozemarijn (Santa Catarina)

  Tonijn met rozemarijn

  Duurzaam gevangen Bonito (tonijn) uit het Azorengedeelte van de Atlantische oceaan. De visconserven van Santa Catarina zijn hand ingelegd, en ze foccussen zich op de vissen (Bonito) rondom hun eilanden en…

  € 4,65
 • Tonijnfilet in Olijfolie (Mestre Saúl)
  Tonijnfilet in Olijfolie (Mestre Saúl)

  MASTER SAUL

  1 JAAR RIJPING HET WACHTEN WAARD!
  Mestre Saúl wordt gemaakt met de beste filet van het beste van de Azoren Zee. Wijselijk met de hand op maat gemaakt volgens voorouderlijke technieken, pas na 1 jaar rijping in het…

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 Fish@Home | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel