Visconserven
Zoals iedereen weet worden de visconserven "vis uit blik" steeds populairder. Het blijft niet alleen maar bij ansovis en sardines, maar ook makreel, kokkels, scheermessen, octopus, mosselen en zwaadvis.
Wij hebben nu ook bij onze leverancier een mooie selectie van deze conserven uitgezocht om hier op onze webshop te verkopen.
Conservas Nero
Het begon allemaal in 1680, toen de Italiaanse familie Nero naar Portugal emigreerde en zich vestigde in Sesimbra, waar zij startten met de productie van gezouten, gedroogde en geperste vis. Zij exporteerden deze vis voornamelijk naar Spanje en Italië. Na dit bijna 250 jaar gedaan te hebben opende de familie onder leiding van Amadeu Henrique Nero, 23 jaar oud, in 1912 samen met andere partners hun eerste conservenfabriek.
In 1930 won de vis van Amadeu een zilveren medaille op de Setubal Regional Exhibition. De fabriek exporteerde vooral naar andere Europese landen, maar ook naar Amerika en Azië. In 1989 echter moesten ze de fabriek sluiten wegens een grote crisis in de conservenindustrie. Het was onmogelijk de fabriek in productie te houden. In 1992 echter besloot de kleinzoon van Amadeu Henrique Nero, José Nero, de fabriek weer terug te kopen. Hij had het idee dat zijn corporate visie voor winst zou zorgen.
José bracht oude succesvolle merken weer tot leven: Catraio, Georgette en Naval. En in 2011 lanceerde hij iets heel nieuws, iets wat nog nooit was geproduceerd: Zwarte zwaardvisfiletsin olijfolie, met groot succes.
Het volgende filmpje is in het Portugees. Als je dat niet spreekt, toch even kijken. Voor de beelden van vroeger, het productieproces, echt de moeite waard.
José Nero is sindsdien altijd nieuwe producten of bekende producten in een nieuwe jasje blijven lanceren: tonijnfilet met rozemarijn, tonijnfilet met zeewier, tonijnfilet met gedroogde tomaat, zalmfilets met bonenkruid, en ga zo maar door.
Onlangs is José Nero geassocieerd met een fabriek in de Algarve, genaamd Faropeixe, waar ze het eigen merk ‘Fides’ produceren.
Werkwijze
Alle vis wordt duurzaam gevangen in het Portugese gedeelte van de Atlantische Oceaan. De visconserven van Nero worden op traditionele wijze geproduceerd: de vis wordt gestoomd langzaam gegaard en vervolgens handmatig in blik gelegd, zoals reeds generaties deden. Een handmatig proces kan langzamer zijn, maar biedt unieke voordelen in kwaliteit en smaak.
De combinatie van een eeuwenoude traditie met de kennis van nu zorgt voor een uniek product.
Met dankt aan Reggie Smith van mariagomes.nl
- Tonijn in olijfolie (Catraio)
Filetes de atum em azeite de oliveira.
Tonijnfilet in olijfolie.€ 3,50 - Horsmakreel in pittige plantaardige olie (Naval)
Carapau em óleo vegetal picante.
Horsmakreel in pittige plantaardige olie.€ 3,75 - Tonijn met chicharos en zeekraal (Naval)
Atum com chicharos e salicornia.
Tonijn met chicharos en zeekraal.€ 3,85 - Tonijn met rozemarijn uit Serra da Arrábida (Naval)
Atum com alecrim da Serra da Arrábida.
Tonijn met rozemarijn uit Serra da Arrábida.€ 3,95 - Sardines in pikante olijfolie (Nazarena)
Sardinhas em azeite picante
Sadines in pikante olijfolie€ 4,10 - Makreelfilet op z'n Algarviaans (Georgette)
Filetes de cavala à Algarvia
Makreelfilet op z'n Algarviaans ingelegd met wortel, tomaat, ui, laurier en een pepertje€ 4,15 - Portugese kabeljauw, in olijfolie en knoflook (Naval)
Bacalhau a Portuguesa, em azeite e alho
Portugese kabeljauw, in olijfolie en knoflook€ 4,65 - Pittige ingelegde mosselen (Pescarias do Algarve)
Mexilhäo em escabeche picante
Pittige ingelegde mosselen€ 5,65 - Zwarte zwaardvisfilets in olijfolie (Nero)
peixe espada preto filetes em azeite
Zwarte zwaardvisfilets in olijfolie€ 5,75 - Zalm in olijfolie met bonenkruid van Serra da Arrábida (Georgette)
Samão em azeite com segurelha da serra da Arrábida
Zalm in olijfolie met bonenkruid van Serra da Arrábida€ 5,15 - Tonijn met piri piri en citroen (Naval)
Atum com limão e piri - piri.
Tonijn in piri piri met citroen.€ 3,95 - Ansjovisfilet in olijfolie (Açor)
Anchovas estendidas em azeite.
Ansjovisfilets in olijfolie.€ 5,15